ADD

Contact

Hazepad 68
3766 JV  Soest
035-6010611

Of stuur een e-mail

ADD/ADHD

ADHD is de afkorting voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. ADD staat voor Attention Deficit Disorder, dus ADHD zonder hyperactiviteit. Kinderen met ADD zijn meer de dagdromers. In beide gevallen gaat het om ‘aandachttekort stoornissen’. Het is overigens niet zo dat deze kinderen nergens hun aandacht bij kunnen houden. Het zijn alleen niet altijd de zaken waarvan wij vinden dat ze aandacht voor moeten hebben.
 

Kenmerken van AD(H)D zijn:

  • Aandachtstekort (moeite om aandacht bij een taak te houden of om een taak met aandacht te maken, gemakkelijk afgeleid door externe prikkels, aanwijzingen niet kunnen opvolgen, moeite met plannen en organiseren, vaak spullen kwijt raken, vergeetachtig bij dagelijkse bezigheden).
  • Hyperactiviteit ( onrustig bewegen van handen en voeten, opstaan en rondlopen in de klas, moeilijk rustig kunnen spelen, aan één stuk doorpraten).
  • Impulsiviteit (eerst doen dan denken, niet op de beurt kunnen wachten, bezigheden van anderen verstoren, zich opdringen).

Kinderen met AD(H)D kunnen leer- en/of sociale problemen ontwikkelen.

 
Het Davis® programma leert deze kinderen technieken aan om de aandacht beter bij hun taken te kunnen houden. Deze technieken kosten niet veel energie. Ik leer ze hoe ze het beste met hun energie om kunnen gaan en die energie aan kunnen passen aan de activiteit waarmee ze bezig zijn.
Doordat de aandacht van deze kinderen alsmaar van het een naar het ander gaat, of ze helemaal opgaan in dagdromen, hebben ze vaak minder ontwikkelde sociale vaardigheden. Ook hieraan wordt aandacht besteed tijdens een Davis® Counseling.
Kinderen kunnen door ADD/ADHD leerachterstanden oplopen. Als dat zo is, ga ik daarmee ook aan de slag.
 
ADHD hoeft niet altijd de oorzaak voor druk gedrag te zijn. Sommige kinderen reageren met dit soort gedrag op ervaringen en/of gebeurtenissen die ze meegemaakt hebben. In dat geval heeft een kind meer aan een coachingstraject.

DDA

Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, DavisSymbol Mastery®, en Davis Orientation Counseling® mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de DavisDyslexia Association International. Davis®Counseling en Human Givens Therapie/ kindercoaching zijn afzonderlijke en verschillende methodes en diensten, die elk binnen hun eigen context en in afzonderlijke programma’s worden aangeboden.